Fair Trade

 Lásd meg az embert a termék mögött! Ha belegondolunk abba az egyszerű ténybe, hogy rengeteg olyan terméket fogyasztunk, használunk, ami nálunk nem fellelhetőek, de mégis a mindennapi fogyasztási cikkek között szerepelnek (pl. kávé, tea, banán), már nem is nehéz azonosulnunk a gondolattal, hogy mi magunk is tehetünk a méltányos kereskedelemért.méltányos

A Fair Trade tiszteleten, párbeszéden, és átláthatóságon alapuló kereskedelmi partnerkapcsolat, amely nagyobb egyenlőségre törekszik a nemzetközi kereskedelemben. Hozzájárul a fenntartható fejlődéshez azáltal, hogy jobb kereskedelmi feltételeket ajánl, és garantálja azoknak a termelőknek és munkásoknak a jogait, különösen délen, akik elveszítették érdekérvényesítő képességüket.

A Fair Trade szervezetek világosan elkötelezik magukat a méltányos kereskedelem mellett: ez adja küldetésük elvi alapját. Ezek a szervezetek, a fogyasztókkal együtt, aktívan részt vesznek a termelők támogatásában, a tudatosságkeltésben, és a hagyományos nemzetközi kereskedelem szabályainak és gyakorlatainak megváltoztatásáért folyó kampányban. A Fair Trade több mint egyszerű kereskedelem: azt bizonyítja, hogy a világkereskedelemben lehetséges a nagyobb igazságosság, és megmutatja azt is, hogy egy sikeres üzlet is képes az embereket előtérbe helyezni.

fair trade, közösség, élelmiszerönrendelkezés, helyi ügyek