Testnevelési Egyetem (TE) Kampusz

A XII. kerület BAH Csomópontnál a TE sportkomplexumot kíván létrehozni a jelenlegi nyitott sportpályája helyén, mely jelentős zöldterület beépítést eredményez és veszélyezteti a szomszédos parkot is.
A BAH Csomópont közvetlen közelében irodaház építésének munkálatai is folyamatban vannak, mely jelentős környezeti terhelést fog okozni elkészülte után, nem csak a közvetlen környezetének, mivel Budapest friss levegőt szállító folyosója pont ezen a területen halad át a belváros felé, így a szálló por, szmog és nem a friss levegő jelentené a légáram összetételét.

A TE beruházás is tovább növelné a gépkocsi forgalmat és így a két projektnek köszönhetően, állandósulnának a közlekedési dugok. Ennek köszönhetően tovább nőne a légszennyezettség, zajártalom és erősödne a hősziget-hatás is. Így felvetődik a kérdés, hogy mi indokolja pl. a tervezett nyitott sportpálya és az egész komplexum életszerűségét egy már most is egészségre erősen ártalmas közlekedési csomópont közepén? Mivel a környéken lakók életminősége is jelentősen romlana, ezért a lakossággal összefogva kívánunk fellépni egy ésszerűbb koncepció kidolgozásának érdekében.