Időpont

2018. október 28., vasárnap

Helyszín

Akvárium Klub
Budapest, Erzsébet tér 12, 1051

Részletek

Esemény leírása a fesztivál honlapján.

A Védegylet standjánál három próbát is tehetsz: légy színező kedvedben, vagy fedezd fel a meghökkentő számokat az élelmiszerpazarlással kapcsolatban, de az aktivistább szelleműek magbombát is készíthetnek! Nem kell félni, nem robban! Ha egy próbát teljesítesz, két 7PRÓBA pecsétet kapsz érte!

Ezen kívül a helyszínen bemutatjuk:

Segíts nekünk összegyűjteni több, mint 1000 fényképet, hogy megmutassuk az Európai Úniós agrárminisztereknek, akik november 19-én űlnek össze Brüsszelben, hogy milyen sokan kívánjuk, hogy változtassanak az agrárpolitikákon egy fenntarthatóbb mezőgazdaság érdekében!

 

Beszámoló a Védegylet önkéntesétől, Földesi-Nagy Anitától
A Védegylettel/Átalakuló Közösségekkel idén második alkalommal vettünk részt a Zöldgömb fesztiválon, ahol óriási örömünkre sokat beszélgethettünk a fenntartható életmód iránt érdeklődő látogatókkal arról, hogy miről is szól a mi munkánk. Sok téma merült fel, onnantól kezdve, hogy mi is a közösség és mi miben tudunk egy közösségnek segíteni, egészen odáig, hogy mi az a megfelelő technológia és mit tehetünk az élelmiszerpazarlás ellen. 
 
Részt vettünk idén is a Hétpróbában: míg tavaly kitűzőket gyárthattatok nálunk és versenyezhettetek, hogy ki tudja gyorsabban összerakni az Átalakuló Közösségek puzzlet, addig idén színezőkkel és magbomba-gyárral vártuk a kreatív érdeklődőket. 
 
Központi kérdésünk volt idén az élelmiszerpazarlás, a fairtrade, az agroökológia. Az európai “Good food, good farming” kampány részeként fotókat készítettünk , hogy innen is felhívjuk a világ figyelmét, hogy fenntarthatóbb mezőgazdaságra van szükségünk.
 
 
További média
Az európai akció-napokról itt olvashatnak bővebben.