Élhető vidéket, jóllakott várost! 

Milyen lenne egy ország, ahol a város és a vidék jólléte egymást erősítik? Ahol az élelmiszerforrásaink nem csupán az egyik legérzékenyebb része az életfeltételeinket megteremtő ellátórendszereknek, hanem az egyik legváltozatosabb és leginspirálóbb is? Ahol minden másnál fontosabb a fenntarthatóság, mint egy pozitívan vállalt alapelv?

Ha ezek a témák téged is mozgatnak, akkor szükségünk van rád!

Kistermelők, tudatos közösségek, innovatív gazdák és vállalkozók, szociálisan elkötelezett önkormányzatok, támogató civil szervezetek és magánemberek mind a maguk módján hozzájárulnak az élelmiszer-önrendelkezés újrateremtéséhez.

A következő két hónapban a Védegylet szervezésében lehetőség nyílik jó gyakorlatokat tanulmányozni az élelmiszer-önrendelkezés témakörében.

Kiscsoportos tanulmányutakat szervezünk; 5 helyre látogatunk együtt, tanulni, inspirálódni, együttműködéseket teremteni.

Íme az „ÚTLAP”:

Esetlegesen felmerülő kérdésekkel nyugodtan fordulj hozzánk (atalkulo.kozossegek@gmail.com).

Az utak részleteit folyamatosan frissítjük az Átalakuló közösségek honlapján: http://kozossegek.atalakulo.hu/elheto-videket-jollakott-varost-tanulmanyutak

A jelentkezési lapot itt találod: https://goo.gl/jwyWp9

A tanulmányutak a Védegylet Egyesület Átalakuló Közösségek és Élelmiszer-önrendelkezés programjai keretén belül valósul meg.
Fókuszban az élelem-földtulajdon-klíma kapcsolata – a természeti erőforrások fenntartható kezelésére és az élelemhez való emberi jog európai támogatására történő mozgósítás DCI-NSA ED/2014/338-396.

Reméljük hamarosan találkozunk,

A Védegylet Egyesület Átalakuló Közösségek csapata
http://vedegylet.hu/
http://kozossegek.atalakulo.hu/
https://www.facebook.com/AtalakuloKozossegek/